2 октомври 2012 г.

Тръби , лунатици и шамари

Вървейки към един магазин за строителни материали (защото апартамента ми бавно но сигурно се разпада ) си мислех как това ниско, есенно слънце ми пече нахално в очите, и ругая себе си на ум, че не съм си взела слънчевите очила . На влизане в магазина се спънах, и точно пред краката ми се стовариха очилата. Оказа се, че те през цялото време са били на главата ми, и  кокетно са се присмивали на сълзящите ми от слънцето очи.
Обяснявам на момчето в магазина, че е станала грешка и ми трябва по дълга тръба, но съм изгубила касовата бележка, и съм готова да доплатя колкото е нужно само да си вземат старата и да ми дадат нова. 
То и самата тръба не беше точно тръба, май се казваше "мека връзка, може би затова момчето ме гледаше с недоумение, и сигурно ме взе за лунатичка, която не разбира от нищо друго освен от грим, обувки и чанти. Да наричам така цинично и грубо меката връзка  тръба, го провокира да ме зяпа като ударен с мокър парцал около двадесет секунди. В  крайна сметка момчето разбра, че няма да успее да ме убеди, че това не е тръба, а мека връзка, и замени старата за нова по-дълга, като дори не пожела да доплатя разликата между двете.
Доволна с новата си тръба се запътих към вкъщи. 
Вървейки се сетих за нахалния психопат от миналата сутрин , който на слизане от маршрутката се отърка най-долно в мен. Сетих се изобщо за всички психопати , със които съм се сблъсквала през живота си, и установих  че вече наистина е време да изкарам курс по самозащита. 
Сетих се и за лунатика, който ми показа снимка на оная си работа, за онзи който си навря нещо приличащо на бухалка в задния двор, пред мен и една приятелка докато пиехме кафето си на пейката пред блока, за нахалната просеща циганка пред университета, която ме прокле и ми показа среден пръст в един и същи ден, за съседа ми психопат, който обича да се разхожда гол  и в случаите в които съм забравила да си пусна щорите ме наблюдава как гледам филми ... Изобщо се сетих за всички нахални, луди психопати и лунатици по улиците, и направо вече ми идва да си изкарам разрешително за оръжие, и да гърмя на ред. 
Сетих се и за другия ми противен съсед, който ме натисна в асансьора и получи "първия си шамар от момиче" - както се изрази той (е, надявам се да съм сложила началото на нова ера, и това в никакъв случай да не му бъде последен ).
Мислено си направих статистика и осъзнах, че въпреки че мъжете твърдят, че жените сме луди, те определено ни надминават количествено и качествено. Не ме разбирайте погрешно, скъпи мъже, четящи това, не съм мъжемразка,напротив има един мъж, който обичам повече от всички жени на този свят .
Ние жените може да сме луди, но поне не го натрапваме на всеки случаен човек, както и не натрапваме сексуалния си нагон на всеки, който се появи в полезрението ни. Е, поне до сега не ми се е случвало някоя жена да си навира интимните части в лицето на случайно преминаващи, и нищо не очакващи мъже . Ако на някой му се е случвало, ще бъда щастлива ако сподели . 
Извода ми от тази публикация е следния:
Съвсем сериозно се замислям да си купя спрей за самозащита... ще има разплата . 
Редно е и да кажа, че мислих да изтрия блога си заради липсата ми на време и желание да пиша в него .
В никакъв случай не очаквах, че ако все пак реша да пиша отново ще бъда именно на такава тема.... шанс.
Търсих си вдъхновение и го намерих във вече пристигналата есен, и в прекрасните й цветове и ухание, а да освен това пиша книга .

Оревоар от мен, ще се видим на есен . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар